Sportpodoloog Emmeloord


Essenzio is sportpodoloog in Emmeloord. De voeten van de sporter zijn letterlijk en figuurlijk het fundament voor zijn prestaties en zijn sportplezier. Gezonde voeten en juist gekozen sportschoeisel zijn van doorslaggevend belang voor de mobiliteit van het gehele houding- en bewegingsapparaat. Disbalans in deze basis heeft vaak sportblessures tot gevolg.

Nog steeds veel sporters weten niet dat het mogelijk is om de klachten die zij hebben op te lossen met de juiste schoen en een simpele aanpassing.

Met een deskundig sportschoenadvies en eventuele sportschoenaanpassingen kunnen wij:

  • sportplezier verhogen
  • sportblessures voorkomen en/of verhelpen
  • sportprestaties verbeteren

Het mooie van sportpodologie is, dat de schoen altijd het uitgangspunt vormt. De sportpodoog probeert klachten op te lossen door vanuit de schoen te redeneren. Allereerst door een zorgvuldige keus van de schoen die het beste bij de betreffende klant past en, als dat niet voldoende is, een schoen zodanig aan te laten passen dat uiteindelijk wél het gewenste effect wordt bereikt.

Wanneer ook dat niet lukt, omdat de problemen te ernstig zijn om met een goede schoen, eventueel met een anpassing, op te lossen, wordt de klant doorverwezen naar een medisch of paramedisch specialist, bijvoorbeeld een fysiotherapeut of sportarts.