Magnesium behoefte en gebruik


Magnesium van Permsal

Magnesium behoefte en gebruik

Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam. De behoefte is persoonlijk en afhankelijk van veel factoren. Denk hierbij aan het lichaamsgewicht, levensstijl, leeftijd en eventuele klachten.

Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram per dag nodig. Idealiter wordt dit gehaald uit voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten zoals spinazie zijn voorbeelden van voeding met veel magnesium. Helaas eten we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen en ontstaat er een tekort in ons lichaam.

Dit tekort kan alsmaar groter worden door bijvoorbeeld ouder worden of verschillende dagelijkse handelingen. Bijvoorbeeld het drinken van koolzuurhoudende frisdranken, koffie, eten van veel suikers, het ervaren van stress of veel sporten.

Fosfaten, die veelal in frisdranken zitten, binden zich aan magnesium waardoor het mineraal niet meer kan worden opgenomen in het lichaam. De cafeïne van het dagelijks drinken van koffie en thee zorgt ervoor dat de nieren extra verbruiken. Bij stress verbruikt het lichaam tot wel tweemaal dan normaal. Veel sporten leidt tot extra uitscheiding ervan.

Voordelen van het gebruik

  1. Verbeteren van de stofwisseling. Het is een belangrijke “manager van de stofwisseling” in onze lichaamscellen.
  2. Meer energie met magnesium. De energieproductie in spieren en hart wordt door magnesium in een hoge toerental gezet. Het resultaat zijn betere prestaties tijdens sport en een energieker gevoel gedurende de dag.
  3. Stimuleren van de eiwitproductie. Magnesium stimuleert de productie van structurele eiwitten zoals die in spier- en bindweefsel of eiwitten die bestaan uit aminozuren zoals antilichamen en enzymen.
  4. Versterken van bot en tanden. Alleen met behulp van magnesium verkrijgen botten uiteindelijk hun hardheid en stabiliteit. Zodra men ouder wordt neemt het vermogen om magnesium op te nemen uit eten af. Magnesium zorgt voor elasticiteit en voorkomt op deze wijze botbreuken.
  5. Ontspanning. De ontspannende werking is van belang voor de activiteit van de spieren en in het bijzonder de hartspier. Hierbij wordt voorkomen dat het hart wordt overbelast en ondersteunt daarbij een gezonde activiteit.
  6. Soepel functioneren van ons zenuwstelsel. Magnesium waarborgt het soepel functioneren van ons gehele spierapparaat. Tegelijkertijd is het in staat om een overprikkeld zenuwsysteem tot rust te brengen.

Snelle en effectieve opname via de huid

De huid is transdermaal voor lichaamseigen stoffen. De werkzame stof in de producten van Permsal is magnesiumchloride, een lichaamseigen stof, die daarom snel door de huid wordt opgenomen.

Magnesium kan dus het beste opgenomen worden via de huid. Dit is in 2016 via een groot wetenschappelijk onderzoek bewezen. Via de haarzakjes en zweetklieren wordt de werkzame stof in Permsal, voor minimaal 90% opgenomen op celniveau binnen enkele minuten. De producten van Permsal zijn speciaal ontwikkeld voor opname via de huid.

Het grote voordeel van de toepassing via de huid ligt in de mogelijkheid om acute problemen lokaal te behandelen. Denk hierbij aan spierkrampen, spierpijnen, rusteloze benen of artrose. Tot nu toe is er geen farmaceutische vorm met een vergelijkbaar snelle werking in geval van spierproblemen. Wanneer de cellen verzadigd zijn nemen ze simpelweg niets meer op.

Bron: permsal.nl

Essenzio verkoopt de producten van Permsal, meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.